18 Eylül 2010 Cumartesi

Etnik yükselişte Dating


CHICAGO - Teena Verbit kızı "muhteşem kimse kalma olduğunu bilmiyordum."

Bu yüzden o kızı için bir kişilik profili yazdı ve Jdate.com, Yahudi şarkıları için bir Web sitesinde yayınlanmıştır.

"Ben onu yapacağını düşünmemiştim," Linda Verbit, 23, annesi ile, "ama o yaptı. O Jdate beni koy."

Teena Verbit şimdi de kızı çıkıyor genç adamın onaylar. "Annem utangaç fikrini söyleyip hakkında olmamıştı," Linda Verbit, Philadelphia dışında yaşıyor "dedi.

Web üzerindeki bir arkadaşı bulmak zor yenidir. Ama şimdi anne online ve çöpçatanlık oyun dating içine çocuklarının profilleri parçasıyla adım atlama ve onları sitelerin belirli dini veya etnik catering görüntülenen için ödeme.

"Ailem" Shaadi.com için, beni imzalanan 30 yaşındaki Sejal Patel söyledi. Babası da bir Web-savvy arkadaşı ona Hint şarkıları 'sitede onu profile sonrası yardımcı kaydedildi.

"Herkes gibi görünüyordu dünyada benim Shaadi profil yaptım önce biliyordu," Patel, en fazla 30 e-günlük postalar alıyorum başladı "dedi. Anne ve babası profil yazdı - o aile piknik sever diyerek, yemek yapmak ve evde yardımcı - ve hizmet için ödedi. Bir utanmaz listesi ve daha fazla kişiselleştirilmiş çöpçatanlık servisleri içeren bir platin üyelik için Web sitesi maliyeti 110 $ bir yıl.

Ama herkes dini online tanışma siteleri içine alıyor.

"Bir kişi olarak, bir profil onları karşılamak için tercih," 29 yaşındaki Ahmed Rehab, Chicago Council Amerikan-İslami İlişkiler Direktörü dedi.

diye Naseeb.com, Müslümanlar için giderek daha popüler siteyi ziyaret ederken, Rehab üye değildir. Ne de anne-babalar çocuklarının bu tür sitelerin iterek biliyor, ama onu bir sürpriz olmaz.

Online uzanan bir Web en eski işletmelerin, en iyi bilinen sitelerde yaşıyor ile mütevazı büyüme düz. Ama sitelerin din, yükselişe sahip ırk veya etnik köken çıkmaz. Shaadi.com olarak, örneğin, trafik Haziran 2005 ile Haziran 2006 tarihleri, ComScore Media Metrix, Internet faaliyet ölçülerine göre yüzde 73 büyüdü. Jdate.com için Tekil ziyaretçi bu dönemde, ve yüzde 43 büyüdü site çok kullanılan Teena Verbit gibi insanların bu bile onlar için bir isim: "Jmoms calisma."

Diğer dini tanışma siteleri hedef Baptistler, Katolikler, Hıristiyanlar ve mormonlar, among others. Ayrıca siteleri siyahlar hedefleyen, Yunanlılar, İspanyollar ve yaşam hemen her dilim bir hayal edebiliyordu.

tanışma siteleri sayısı 1122 için 850 den 2005 yılı Temmuz ayında, Web sitesi veri izleme şirketi Hitwise göre atladı.

Bu tür siteler "hedefleme ve bilgi filtreleme için büyük bir araçtır," Sara Stevens, ComScore olarak endüstri çözümleri direktörü söyledi.

Fiyatlar, ücretsiz kayıt ve deneme üyeleri dan pahalı planları için eHarmony.com olarak kişilik özellikleri üzerinde ilişkileri teşvik etmek için çalışırken odaklanan bir $ 251 yıllık ücret gibi değişir.

Spark Networks, Jdate ve diğer özel tanışma siteleri çalışır, oldukça iyi niyetli anne ile tanıdık. Bir anket son Jdate.com arka üstünde bulunan üyelerin anneler onların çocuk Jdate üyelik için ödenen 22 oranında.

Ohio.Com