16 Mayıs 2011 Pazartesi

ödeme İran 124.000-çeyiz gül


İranlı bir mahkeme bunu iddia etmek bir şikayette sonra o, ona çeyiz olarak vaat ettiği eşi 124.000 gül vermek bir adam emretti, raporlar söylüyor.

Kadın "çok cimri koca" hatta bir fincan kahve için ödeme olmaz çünkü o E'temad gazetesine göre, çeyiz iddia olduğunu söyledi.

Mahkeme, adamın o güllerin bütün üretir kadar düz ele geçirdi.

İran yasalarına göre, bir kadın ne zaman boşanma veya evlilik sırasında çeyiz veya mahr, herhangi bir zamanda talep edebilirsiniz.

Hediye Onunla sever olursa olsun eşinin mal olur.

Bu evlilik sözleşmesi ve geçerli olması için evlilik kendisi için sırayla gereklidir.

E'temad göre, Hengameh olarak tanımlanan kadın, "onu çok cimri koca cezalandırmak" için evliliğin 10 yıl sonra 124.000 adet kırmızı gül, onu tüm çeyiz iddia karar verdi.

"Evlilik kısa bir süre sonra, ben Shahin çok ucuz olduğunu fark etti," diye gazetesine anlattı. "Biz, kafe veya restorana gitti eğer Hatta benim kahve için ödemeyi reddetti."

Shahin o sadece onu beş gül bir gün vermek gücünün yetmeyeceğini ifade etti ve eşinin "kafasında bu tür fikirler koymuştu milyarder arkadaşlar" şikayet etti.

Ancak yargıç Şahin's pleas reddetti ve onun 64.000 $ (Â £ 33.000) o hepsini satın aldı kadar el konulması için düz emretti.

uzun saplı bir İran başkenti Tahran'da 2 $ yaklaşık maliyeti (Â £ 1,09) yükseldi.

O mahr olarak altın veya mal sunmak İran'da yaygındır. İranlı bir adam çeyiz borçları için hapse sonunda olabilir.