30 Mayıs 2012 Çarşamba

İlk Byte love at The Secret of Science


Amy Robach ve Deborah Camiel tarafından

Online tanışma siteleri çığır açan teknolojisi ve sofistike formüller ve state-of-the-art programlama sizin gerçek ruh eşini bulmak için reklamını.

Ama çalışır?

Teknolojisi internetin yükselişi ile kendi maçı bulundu rağmen, fikri yarım yüzyıldan beri var. 1965 yılında Michigan Üniversitesi lisans öğrencilerine bir çift ilkel bir bilgisayar tanışma programı yardımı ile birbirlerine bulundu.

O ve Michael Linver, sadece tıp fakültesine kabul, bilgisayar escort dijital Adem ve Havva olunca Mina Jo Rosenbloom onu ​​küçük yıl oldu. O bu işe bu kadar inanç yoktu. O bilgisayarlarda kullanılan bir randevu hizmeti için çılgın bir reklam genelinde geldi. Bir şans onların karşılıklı isteklilik ödedi.

Onlar bir IBM anabilgisayar ile evlendik yapıldı Dört buçuk yıl sonra, Michael ve Mina Jo Linver hala evli.

"Bu benim hayatımın geri kalanı için inanılmaz bir ilişki olduğu ortaya çıktı ne başlangıcı oldu" dedi.

- Veya umutsuz - bir eşleşme bulmak için single istekli milyonlarca: Aynı zamanda bir pazar yararlanmak için tasarlanmış bir endüstri başlangıcı oldu. Punch kartları ve kişisel reklamları 90'ların ortalarında başlatılan ilk online tanışma siteleri, yol verdi. 2001 yılına gelindiğinde sanayi gelirlerinin 40.000.000 $ idi. Bugün, onlar 2000000000 $ yaklaşıyor konum.

Hatta yüz yapısı - - iddia eden bazı 1.500 siteleri ile onlar sizin kişilik türü, genler maç potansiyel eş için, hiçbir şirket çok pazarının yüzde 15 sahibi eHarmony, gibi bir "başarı için formül" Sundu.

Senin gibi - Şirketin amaç birini bulman yardımcı olduğunu söylüyor.

Benzerlik çiftler birbirlerini daha iyi anlamamızı sağlayan şey, doktora derecesine sahiptir Gian Gonzaga, şirketin baş araştırmacı bilim adamı, dedi UC Berkeley'de psikoloji. "Biz karşıtların daha sonra saldırmak daha sonra çekmek ve söylemek istiyorum."

Evlilik düşünen ve düz bağcıklı

EHarmony anda, Gonzaga o evlilik düşünen ve düz bağcıklı hitap odaklanır söyledi.

"Biz her zaman uzun vadeli ilişkiler üzerinde duruldu ettik" dedi. "Bu çok unhip ve çok squarish hissediyor. Ama gerçekten, onu aşağı geldiğinde, uzun vadeli bir ilişki bulmak için, bağlanmak için birini bulmak bizim arzu psişik çok derin bir parçasıdır. "

Konuşma evlilik için döner uzun zaman önce, online maç bulmak taahhüt alır. Aboneler yüzlerce sorunun bir uyumluluk anketi doldurup kadar 60 $ bir ay ödersiniz. Sonuçlar, eHarmony iddiasına göre, çok dikkat çekicidir.

"Ortalama olarak, 542 kişi bir gün eHarmony toplantı sonrasında evlendik," Gonzaga dedi. "Bu nüfus içinde yeni evliler tüm yaklaşık yüzde 5 var. Bu yıl yaklaşık 100.000 çiftler var. "

Bu numaraları kanıtlamak zordur. Ama o Sally Petruzello evlenmek gününde duygu ile aşıldı Steve Caplette, eklerim. Onun parçası için, ilk tıklama aşktı.

"O benim ilk maç oldu" dedi. "Genellikle yedi kişi olsun, ve o anlamıyla ben açtığınız ilk biriydi."

Diğer uyumlu özellikleri arasında, eHarmony Steve ve Sally hem de daha içe dönük olması, güçlü öfke yönetim becerileri ve romantizm duygusu var eğilimindedir bulundu. eHarmony algoritması Steve ve Sally çalıştı. Ama başarı tür tipik olduğu hiç belli değil.

"Ben biraz biliyorum söylemek adil olduğunu düşünüyorum, ama belki de gerçekten iyi olduğunu düşündüğünüz bir algoritma olması yeterli bilmiyorum," Dan Ariely, Duke Üniversitesi'nde psikoloji ve davranışsal iktisat profesörü söyledi. Onlar evlilik miktarını artırarak konum gibi "Eğer demografik bakarsanız görünmüyor.

Ariely, tanışma siteleri tarafından kullanılan algoritmalar gerçekten çalışıp çalışmadığını sorular. Onun araştırmanın insan cazibe doğanın bir derin kişisel anlayış gelmesiyle yükselişe geçti. O iyileşene kadar onun geç yeniyetmelik, o kötü bir yanık ile üç yıl için hastaneye yatırıldı, o partner piyasada onun değeri düşmüş olduğunu endişeli.

"Ben yandım önce ben sosyal hiyerarşinin yerimi biliyordu" dedi. "Ben kız prensipte benimle çıkmak ve hangilerinin değil mi hangi biliyordu. Ve ben burada şimdi sığar mı, uyan nerede düşünmeye başladım?

Ariely sonunda insan davranışı konusunda bir uzman olarak uyacak. Bize online çekici kılan - O piyasa değerini inceleyerek, online etkileşimleri binlerce okudu. Erkeklerde, araştırma gösterileri, yükseklik ve maaş anahtardır. Ariely kendisi gibi 5-ayak, 9 inç uzun boylu adam "5'10 duran başka bir adam olarak aynı çekim tutmak için onun yıllık gelirinin bir başka $ 40,000 yıllık eklemek gerekir söyledi.

Eğitim ayrıca sayar - bazı online daters için.

"Daha fazla eğitimli erkekler daha cazip olan," Ariely dedi. "Kadınlar için, eğitim için hiçbir değeri yoktur. Daha eğitimli olan kadınlar mutlaka online dating herhangi bir daha cazip alamadım. "

Bazı bekarlar için bir algoritma için romantik bir cazibe azaltma fikri çok basit gibi görünebilir. Ama Ariely sorunu siteleri kolayca bilgisayar tarafından aranabilir öznitelikleri kullanarak, bize kendimizi tarif yapmak ancak bizim gibi ya sevenler bulmaktan çok kullanışlı olmayan basit bir yol olduğunu söylüyor.

"(Çevrimiçi) açıklamasına çok iskelet gibi" dedi. "Biz fazla iyimser şekilde boşluğu doldurmak. Ve sonra gidip kahve için onları karşılamak, kafanızda ve onlar gerçekten ne yılları arasında inşa şey arasında bir boşluk var. Ve bu boşluğu büyük bir hayal kırıklığı olur. "

Bu çevrimiçi angarya ortalama altı saat sürer kahve o bardak Her kurmak, Ariely göre, özellikle de, hayırlı bir başlangıç ​​için yapmaz.

'Seçim Tiranlığı'

Bilim adamları aramak çok olanakları, felç edici sorunu çözmek için "tercih tiranlık" online çöpçatan eHarmony onun veritabanına göz atın izin vermez. Onlar kendi bilgisayarlarına arama ve sizin için sıralama yapalım.

"Eğer bir stadyum içine girip hayal edin, ve insanların on binlerce görüyorsun ve ben bir tarih gece gitmek isterdim ', diyorum," Joseph Essas, eHarmony teknoloji şefi söyledi. "Yani binlerce insan tüm bu onlarca bak, ne yapacaksın? Bu ezici değil. "

Bunun yerine, eHarmony algoritması günlük müşteri başına sadece bir kaç maç dışında doles. Sonra sıra sizde. Bilgisayarlar, duyguların iyi değildir, Essas söyledi. Ama bir samanlıkta iğne bulmak çok iyiyiz.

Ve eHarmony büyük bir samanlık sahip olduğunu iddia ediyor - ama ne kadar büyük tam olarak net değil. Bir noktada, şirketin yaklaşık 40 milyon kayıtlı kullanıcıya iddia etti. Bazı endüstri analistleri aktif kullanıcı havuzu daha 750,000 gibi olduğunu söylüyorlar.

Birçok kullanıcı olduğunu söylemek bir eleştirmen lider, eHarmony ve diğer tanışma siteleri-bile ödemiyor aboneleri görünür daters bir yüzdesi, "boşluğa flört." Yine de, eHarmony göre, iyi bir dizi şeyler yapıyor Dan Ariely için.

"Öncelikle, bu milyon soruluk anket var," dedi. "Yaparak ciddi olmayan insanlardan ayrı ciddi insanlara onlar temelde tür olduğunu. Bunun da kendi algoritması bu inancın oluşturun. Ve onlar 'biz burada bazı sihirli iksir var, bak.' Derler "

Bu müşteriler üzerinde kendi kendini besleyen bir etkisi olabilir, ama tanışma şirketler sabit bilimi kullanmakta olduğunuz Ariely ikna etmedi.

"Gerçek şu ki anlayış, bilim bölümünde, çok çok uzakta olduğunu, olduğunu, nasıl çalıştığını" dedi.

Bazıları için, kanıt puding bulunmaktadır. Evlilik kırk dört yıl sonra, üç çocuk ve altı torun, Michael ve Mina Jo Linver hala bir kalp ile o mainframe için minnettarız.

"Gerisi büyü, birbirlerini insanları çekmek unsurların mistik tür," Michael dedi. "Ve ben herhangi bir bilgisayarda gerçekten yapabilirsiniz sanmıyorum olan şey. Bu sadece ya olur ya öyle değil.