13 Mayıs 2010 Perşembe

Bir Ülke Zina A Crime Makes


Kamboçya Unfaithful eşler bir yıl hapis parlamentonun ülkenin alt meclisi sonra yüz yukarı yanı sıra çok eşlilik ve ensest zina yasaklayan bir yasayı kabul etti.

Yasa dışı evlilik ilişkileri veya ensest ile hapishanede bir ay ve bir yıl arasında değer, artı 250 dolar para cezası Kamboçya cezalandırmak olur.

Resmen tarafından altı ay hapis ve bir yıl arasında cezaya olacağını, ayrıca aynı ince ikinci bir eş evlenmek.

Senato hala, ama sonra Kral Norodom Sihamoni oturum için de geçerli yasa, onaylanması gerekiyor hem formalite olarak kabul edilir.

Yasa 64 Kamboçya 123 milletvekili tarafından, muhalefet partileriyle de acımasız olduğunu düşündüğümüz bir hukuk oylamayı boykot kabul edildi.

"Bu yasa iyi sadece kağıt üzerinde olacak ama düzgün zorunlu olmayacak," muhalefet partisinin lideri Sam Rainsy söyledi.

"Gerçek amacı, insanların karşı bir araç olarak da politik kötü istiyorsanız bu yasanın kullanmak olacaktır."

Kralcı milletvekili Monh Saphan hukuk "bireylerin özel hayatlarını müdahale konusunda uyardı" ve ulus daha iyi yolsuzlukla mücadele yasaları temperleme ile hizmet olacağını söyledi.

Ama ulusal meclis başkanı Heng Samrin yasa Krallığın ahlak güçlendirmeye yardımcı olacağını söyledi.

"Bu kanun aynı zamanda yolsuzluk azaltmak için, çünkü eğer bir devlet memuru birçok eşleri veya metresleri var yardımcı olabilir, o açgözlü devletin para için olacak," dedi.

Muhalefet 1975-1979, evlilik dışı ilişkiler yürütme tarafından cezalandırıldılar dan ülkeyi yöneten soykırım Khmer Rouge rejimine bir gerileme olarak hukuk ifşa etti.

diye alenen hükümet yetkilileri hakkında resmi işlevlerine eşleri yerine onların metresleri getiren homurdandı sonra Başbakan Hun Sen'in beş ay önce, yasa önerdi.

çokeşlilik geleneksel Khmer ailelerde yaygın bir uygulama olmasına rağmen, kanun özellikle kralcı FUNCINPEC partinin lideri etkileyecek Prens Norodom Ranariddh, genellikle kamu metresi görülür.

Prens Ranariddh meclis başkanı, bu yıl erken ne zaman bir meclis çoğunluğu ve meclisin elle kontrol için Hun Sen partisi üzerine şartları değişti kadar oldu.

Copyright © 2006 Agence France Presse.