2 Temmuz 2010 Cuma

Büyükler için Dating


Çan ve çaldı Dorothy Binder adam koltuk onun karşısına alarak karşıladı.

"Ben çok sinirli olduğumu söylemek istiyorum, ama bugün burada iyi vakit geçirmek için burdayım" Binder, onu 80'lerde bir petite redhead söyledi. "Peki, um, ne yapmak istersiniz?"

"Eh, uh, restoranlara gitmek ve opera gitmek gibi," Clewell Howell, emekli bir avukat söyledi. 76 yaşındaki onun eline çenesini dinlenmiş ve gülümsedi, onun mavi gözleri kalın gözlüklerinin arkasında sıcak.

"Hızlı" Timonium, Md, diğer yaşlılar hobileri ve torunları hakkında ikili sohbet olay dating masada, başını sallayarak süre ve notlar karalama civarında. Üç dakika sonra, zili tekrar çaldı ve erkekler farklı ortaklarla, bilinçli bir konuşma yeni bir turu başlayan oturdu.

insanlar daha uzun yaşıyor ve yaşlılık hakkındaki düşünceleri değişiyor gibi, daha yaşlılar her zamankinden daha dating vardır, uzmanlar söylüyor. Ama çok büyük insanlar oyunun kurallarını büyük ölçüde onlar tarihli son zamandan beri değişmiş bulmak dört veya beş yıl önce.

Bu gün, yaşlılar olarak online üzerinden bingo oyunları gibi hizmetler veya tekli yolculukları dating karşılamak olasıdır. Yaşlı kadınlarda güvenle "gibi yemek ya da temiz bir adam â €" için büyük tek kadın çok büyük tek erkeklerin sayıca üstün olmasına rağmen reddederek olarak â € sınırlarını belirlemektedir. , Yaşlılar artık HIV ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların farkında olmalı koruma getiren ederken bir kez çanta deli para dolu anlamına geliyordu.

baby boomers "kime geçen yıl â €" onların altın yıl ulaşması 60 dönük en eski € â olarak kıdemli şarkıları sahnede sadece büyüyecektir.

"Bu gelecekte çok daha büyük sorun olacak" gerontoloji profesör Debbie Wagner, Towson University of Maryland at, kıdemli dating dedi. "Things daha açık oldular ve insanlar ne istediklerini takip edebiliyoruz, ve onlar suçlu bile düşünüyordum hakkında hissettim olurdu önce."

Tom Walsh, Rhode Island bir 80 yaşındaki emekli mühendis, o uzanan dünya tarafından ezilmiş 47 yıllık karısını sonra altı yıl önce öldü "dedi. O o en yaşlı kadın tarihlerde kendi yolunu ödemek istedim keşfetti, cinsellik hakkında ve utangaç değildi ilgi yoktu tekrar evlenmeyi söyledi.

"Ben bunun tamamen yepyeni bir düzenleme's bulundu," Walsh, "Senior Dating Scene" hakkındaki romantik macera bir kitap yazdığını açıkladı. "Bu dumbfounding oldu. Ama şey salıncak içine aldım."

Yani kadınlar için büyük bir meydan okuma, uygun erkek küçülür ve havuz bu yana büyük ölçüde ileride olabilir. 2000 ABD nüfus sayımına göre, 65 yaş üzerindeki her 10 kadın yedi erkek. Kadınların artık ortalama olarak kadınların 65 yaşın üzerinde yaklaşık yüzde 45 canlı Dahası, erkeklerin az yüzde 15 ile karşılaştırıldığında, sayımına göre dul vardır.

bir 'sıcak meta' olarak Men

"Bir huzurevinde onların 70'lerde oyuncular hiç Bazı erkekler, oyuncular olabilir," Wayne Nelson, bir Towson Üniversitesi gerontoloji profesörü söyledi. "Onlar sıcak bir meta konum."

Rebecca Sharp Colmer, yazarı "Senior Kılavuzu Dating (Again) için: Geleneksel ve Online," dul: güveç bayanlar küme kadınlar için bir adı vardır.

"Eğer bir adamın karısı ölür, sonra ertesi gün, beş ya da 10 bekar bayanlar bir güveç getirmek," Colmer, kadın onun dul kayınpeder üstüne inerler sürüleri izledi dedi. ne demek istediğimi biliyor musun "Onlar her zaman söyleyerek atık değil, 'We yas sürecinde,' size yardım edeceğim."

devlet Fuar alanlarında Baltimore County Bölümü Yaşlanma's Kıdemli Expo / Baby Boomer Expo hızını-dating etkinlikte, bölüm, katılımcılar üç yaş kategorileri: ayrıldı 70, 60-69 ve 50-59 artı. Ancak, 60'larda bu kadar az adam katıldı, çünkü eski grubundaki erkekler genç kadınlar için kalmaya davet edildi. Henüz 60'larda kadınlar hala 18-10 erkek katılımcılar sayıca az.

Richard Donadio, 73, Timonium emekli avukat, yere-70 grubundaki kadınlar ile karışmış ve bu onların 60'larda.

"Ben hain olarak kapalı gelmez umut, ama bu kadınların çoğu benim için çok yaşlı görünüyordu," diye büyük grup "dedi. golf sever Kısa, trim adam Donadio o tarihten birinin yıllarca yaptığı küçük tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

kadınların hayal kırıklıklarını

Kadınlar kullanılabilir erkeklerin eksikliği üzerinden hayal kırıklığı aslında erkekler genellikle genç kadınların peşine tarafından bileşik olduğunu söylüyorlar.

"Bu zor onlar genç kadınlar ilgi çünkü yaşına uygun olan erkekler tanışmak için," Doris Sweet, 68, hız-dating etkinliğe katıldı bir Glen Arm ikamet söyledi. "Ben bizi adil sallamak vermemek olduğunu düşünüyoruz."

Tatlı, uzun boylu, alımlı bir kadın olan Hewlett-Packard, zam hoşlanan bir program yöneticisi, seyahat ve gönüllü. Bir daldırma yaka bir dantel bluz giymişti.

Ama Sweet o on yılda bu yana bir adam bulmakta kocasının bir beyin tümörü öldü, gazete ve online kişisel reklamları yerleştirerek rağmen biraz şans olduğunu söyledi. Son zamanlarda, o bir profesyonel çöpçatan sözleşmeli.

Büyükler benzersiz uzanan bir takım zorluklarla yüz, uzmanlar söylüyor. Onlar çubukları veya dans kulüplerinde dışı yer hissedebilirsiniz. Olanların emekli imkanları kısıtlı yeni insanlarla etkileşime gerekebilir. Ve bu gece götürmek mümkün olmayan fiziksel bozuklukları, bir sosyal yaşamlarında crimp koyabilir.

Ancak yaşlılar yaratıcı yöntemler yeni sevgiliydik karşılamak için giderek artan sayıda bulgu vardır. Online dating hizmetleri güvenli ve nonthreatening şekilde yaşlılar karşılamak için olabilir, Kristin Kelly, match.com bir sözcüsü, popüler bir tanışma siteleri söyledi. baby boomers sayısı Web sitesini kullanarak 2000 yılından bu yana 350 yüzde atlamış, dedi. Bir sitenin en popüler bir kullanıcı 78 yaşındaki emekli doktor ve bazı üyeler de onların 90s, dedi.

Başka yollar karşılamak için

Diğer yaşlılar, gönüllü faaliyetler veya gezi kulübü ile müstakbel ortakları buluşuyor. Walsh onun bir tek katılmıştı Florida cruise dedi. "Hepsi bu maskaralık oluyor nedeniyle göz açıcı oldu" dedi.

Maryland, üst merkezleri yaşlı insanların bir arada, popüler "Büyükler 'Prom dahil olsun sağlayacak birçok etkinlik tutun." Cuma günü, Bykota Kıdemli Merkezi Towson bira dahil tek yaşlılar, şarap ve canlı müzik için bir happy hour ev sahipliği yapacak.

Birçok üst düzey kadın yeni bir arkadaş tanışmak isterim bulunsa da, bunların ciddi bir ilişki aramıyorum söylüyorlar hızlı vardır. "Sanırım her Pazar üzerinden geldi ve bana onun için yemek düzeltmek için beklediğini bir durum istemiyorum," Gürcistan Peacock, 74 dedi. "Ben noktaya benim kendi şirket keyfini yaşama gotten ettik."

Peacock, hız olay kalma katıldı, o iki erkek arkadaş, söyledi bir dans için VFW ona eşlik eder ve bir motosiklet sürmek onu alır. Ama o, o ödül ona bağımsızlık dedi ki: "yatağımın altında gitmek ayakkabı madeni gibidir."

Birçok yaşlı kadın payı Peacock görüşüne, Wagner, gerontoloji profesör dedi.

genel olarak "Erkekler, araştırma göstermiştir, onlar evli konum daha iyi yapmak" dedi. "Kadınlar sadece zaman evli değilsin ince yok."

Yeter evlilik ile

pişirme ile yaşlı kadınlar genellikle ilişkilendirmek evlilik, temizleme ve özerklik kaybına dedi Dr Shana Geloo, İleri Araştırmalar Enstitüsü Yaşlanma ve Geriatrik Tıp Washington'da klinik direktörü. "Insan bu nüfus ile, 50 yıl önce, cinsiyet rolleri çok farklıydı evlendim insanlar bakıyoruz," dedi.

Ayrıca, yetişkin çocuklar genellikle güncel anneleri değil basınç. "Çocuklar, özellikle anneleri samimi ilişkilere sahip olduğunu sinirlenip," Towson Üniversitesi gerontoloji profesörü Wayne Nelson söyledi.

Cinsellik yaşlılar arasında bir rahatsızlık konusu olabilir. "İnsanlar sanmıyoruz ya da annelerini çevresinde uyku ya da biriyle yaşayan düşünüyorum, ama onlar," Walsh dedi.

Baltimore County üst düzey merkezleri güvenli seks üzerine atölye çalışmaları düzenledi var.

Birçok yaşlı insan, özellikle de çocukları ve torunları uzakta yaşamak, sade, Nelson dedi dokunarak can atıyorum. "Biz bu konuda yaşta samimi konuşmak, cinsel temas eller veya sarılma holding arasında olabilir" dedi.

arkadaşlık Craving

Binder, hızlı dating Event'de redhead dedi o tiyatro veya opera için zaman zaman geziler sadece bir adamın toplantıda ilgi olacaktır. Meşguldü resim tutar ve onu sanat sergileyen, hem de çocukları ve torunlarıyla birlikte seyahat gibi.

Kocası â € "Çocukluğumdan beri bir arkadaşım, onlar annesinin tahta ütü masası â €" konulu surfed birkaç yıl önce öldü evliliğin 60 yıl sonra. Timonium olay o 1940'lardan beri flört gelmişti yakın oldu.

o masanın üzerinden Binder konuşmak duymak yaslanırken Howell gözleri ışıldadı. Karısı iki yıl önce evlilik yaklaşık yarım yüzyıl sonra öldü. O zamandan beri, o tarihli bir ama biraz evlilik ilgilenen bir kadın bulmak istiyorum.

Çift onun en sevdiği boyama dahil Binder's sanat,: o "Sırlar başlıklı Tutuş küçük kız fısıldayarak bir grup ele alındı."

Zili çaldı, ama Howell onun koltuğuna oyalandı. Binder etkinliğin organizatörü göz yakalamak, sonra, "Özür dilerim, seni bize yeterince zaman veriyorsun sanmıyorum" dedi elini salladı. "

Julie Scharper Baltimore Sun, bir Tribune Yayıncılık gazete için muhabir olarak görev yapıyor.

Copyright © 2006, Morning Call